Wat doet Niels?

Communicatieprojecten!

Kort gezegd ben ik communicatieprojectmanager, gespecialiseerd in het combineren van communicatie en IT. Ik ben iemand die snel thuis is in ieder soort organisatie en gewend is om grote en complexe projecten tot een goed einde te brengen. Ik ben en blijf rustig onder bijna alle omstandigheden. Ik ben gewend om meerdere projecten tegelijk te managen zonder het overzicht te verliezen.

Online klantprocessen verbeteren en managen

Als Product Owner en Customer Journey Expert heb ik menig klantproces (een klant wil iets aanvragen, wijzigen of opzeggen) verbeterd: goed kijken naar data en luisteren naar signalen van klanten en medewerkers is de basis, je kunnen verplaatsen in de schoenen van die klant maakt het compleet. Voor financiële instellingen is momenteel veel druk op het zogeheten Know Your Customer domein: weten wie je klant is ter voorkoming van witwassen, fraude en allerlei andere zaken waar je je als financial niet mee wil inlaten. Mijn uitdaging is dan vooral om te kijken hoe je dit zo goed mogelijk uitlegt, passend bij het beleid van de organisatie.

Merk- en huisstijlontwikkeling

Ik heb al heel wat organisaties geholpen met het ontwikkelen van merken en het toepassen en beheren van een nieuwe of gewijzigde huisstijl. Ik ken het klappen van de zweep, weet waar de valkuilen zitten, maar toch is het iedere keer weer een uitdaging: iedere organisatie is anders en heeft andere behoeften. Ik spring daarop in en vul aan waar nodig met kennis en capaciteit. En met mijn netwerk!

Voorbeelden

Een paar voorbeelden:

  • Ontwikkelen, verbeteren en beheren online formulieren en dialogen voor ING
  • Rebranding en implementatie vernieuwde huisstijl ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland)
  • Ontwikkelen en implementeren nieuwe rapportage en correspondentietool voor ECN
  • Herschrijven bestaande documentatie aan klanten voor WestlandUtrechtBank en ING
  • Rebranding nieuwe onderdelen Eneco in België en Frankrijk (toepassing huisstijl)
  • Projectleider ontwikkeling en implementatie huisstijl Greenpeace Nederland
  • Adviseren nieuwe merkstructuur en ondersteuning introductie nieuwe identiteit Gehandicaptensport Nederland
  • Inventarisatie en scenario’s ontwikkelen voor wijziging layout in sjablonen en schermen voor alle ICT- en webapplicaties bij Dienst Regelingen (onderdeel ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie)

Meer informatie op de pagina Niels’ cases of op LinkedIn