Wat zijn mensen met passie toch mooie mensen!

Dat werd me gisteren weer duidelijk tijdens de presentatie van Rico Pronk bij het zelfstandigennetwerk ONE Enschede. Rico is geen spreker vindt hijzelf, totdat hij begint te praten over zijn passie: oude fabrieken en dan vooral de lampen en schakelmaterialen. Wat een prachtige verhalen levert dat op. En Rico heeft er vervolgens een onderneming omheen gebouwd die met die oude materialen weer nieuwe (verlichtings-)toepassingen maakt, passend bij de huidige eisen en gebruikmakend van oude materialen. Soms brengt Rico de oude producten weer terug op de oude plek, die vaak weer een andere bestemming heeft gekregen (zoals Spinnerij Oosterveld in Enschede, nu een bedrijfsverzamelgebouw).


Passie is toc h wel een voorwaarde voor succesvol ondernemerschap (hoewel geen garantie!) en gelukkig zie ik dat veel om me heen als ik met collega zelfstandigen praat. Of ik ook passie voor mijn vak uitstraal mogen anderen bepalen, maar ik kan je verzekeren dat dat wel erg belangrijk is geweest bij de keuze om mijn bedrijf te beginnen! En Rico heeft er in ieder geval een ambassadeur bij die op zijn tochten door Nederland gaat kijken of er ruimte is voor zo’n prachtig verlichtingsproject. Ik hoop dat ik dat effect ook op anderen heb!

 

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.